Yleisurheilulisenssi

Yleisurheilulisenssit

Lisenssikauden 2022-2023 tavoitteena on, että seuran jokaisella harrastajalla on lisenssi. Lisenssi tuo harrastajan lajin piiriin ja lapsille ja nuorille kattavan Sporttiturva -vakuutuksen. Suomen Urheiluliiton liittovaltuuston päätöksellä lisenssi on pakollinen kilpailulupa kaikissa virallisissa yleisurheilukilpailuissa. 

Yleisurheilulisenssien hinnat kaudelle 2022-2023

  • Aikuisten lisenssi: 2009 tai aiemmin syntyneet 35 euroa (ei sisällä Sporttiturvaa)
  • Nuorten lisenssi: 2010–2015 aikana syntyneet 25 euroa (sis. Sporttiturvan)
  • Lasten lisenssi: 2016 ja myöhemmin syntyneet 10 euroa (sis. Sporttiturvan)
  • Ryhmälisenssi: 2016 ja myöhemmin syntyneet ryhmälisenssi 5 euroa/henk. (sis. Sporttiturvan, ei sisällä kilpailulupaa, ryhmälisenssejä voivat hankkia vain seurat)

Ostaessa lisenssejä joihin kuuluu vakuutus, tulee valita lisenssin lisäksi 8€ vakuutusosuus.

Sporttiturva -vakuutuksen hinnat 2009 ja aiemmin syntyneille

  • Sporttiturva C: 2006–2009 syntyneet  45 euroa
  • Sporttiturva B: 2004–2005 syntyneet  65 euroa
  • Sporttiturva A: 1983–2003  224 euroa

Voimassaoloaika
Lisenssit ovat voimassa 1.10.2022–30.09.2023

SPORTTITURVA astuu voimaan 1.10.2022, kun maksat sen lokakuun 2022 aikana. Jos maksat sen myöhemmin, se astuu voimaan maksupäivänä klo 23.59 tai maksuhetkellä. Säilytä maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Sporttiturvan voimassaolo päättyy 30.9.2023.

 

Lisenssin maksuohje

Lisenssitiedot ja tietojen luovuttaminen

Lisenssiä ostaessa on huomioitavaa, että Suomisport hakee nimen postin järjestelmän kautta. Eli jos käytät etunimenäsi jotain muuta kuin virallista etunimeäsi ole yhteydessä mahdollisimman pian suomisport@olympiakomitea.fi.

Lisenssitiedot tulevat Suomisportiin, josta ne luovutetaan kilpailukalenteri.fi -palveluun, kilpailujen järjestäjille (ml. tulospalvelutoteutus), Tilastopajaan sekä lisenssivakuutuksen osalta vakuutusyhtiölle. SUL:n Suomisportin tietosuojaselosteeseen pääset tästä.

OSTA LISENSSI JA SPORTTITURVA TÄSTÄ

Lisenssien voimassaolotietoja antaa henkilön oma seura.
Maksupalautuksissa on 10 euron käsittelykulut.
Ongelmatilanteissa voit tiedustella asiaa osoitteesta lisenssit(at)sul.fi. Lähettäessäsi sähköpostia lisensseihin liittyen, liitäthän mukaan skannatun kopion maksusta, tiedon, mitä seuraa asia koskee, lisenssinhaltijan nimen, SporttiID:n yms. tietoa, jotta voimme tutkia asiaa.

Sporttiturvan ostaminen jo olemassa olevaan lisenssiin
Mikäli sinulla jo on lisenssi ja haluat ostaa siihen liitettävän Sporttiturvan, voit ostaa sen oman/huollettavasi Sporttitilin kautta. Kirjautuminen tästä.

Seurojen ottamat nippulisenssit

Suomisportin seurakäyttäjä (kun tämän taso on vähintään ”Lajijaostokäyttäjä 2”) voi ostaa nippulisenssejä Suomisportissa.
Nippulisenssien ostoon pääset kohdassa Suomisportin seurapalvelussa kohdassa Toiminnan työkalut -> Ostaminen liikkujille -> Ostamaan. Liitteenä kuvalliset ohjeet nippulisenssin ostamiseen.

Mikäli seura hankkii urheilijoille lisenssit, kannattaa huoltajien suostumus yleisurheilulisenssin ostoon pyytää, kun urheilijat ilmoittautuvat kaudelle ja urheilukouluihin. Yksittäistä lisenssiä ostettaessa ostaja antaa itse suostumuksen.