Yleisurheilulisenssi

 

Yleisurheilulisenssit

Suomen Urheiluliiton liittovaltuuston päätöksellä lisenssi on pakollinen kilpailulupa kaikissa virallisissa yleisurheilukilpailuissa. Yleisurheilulisenssien ja Sporttiturvan hinnat kaudelle 2022 ovat 1.10.2021 alkaen

Yleisurheilulisenssien hinnat

2008 tai aiemmin syntyneet 30 euroa (HUOM! ei sisällä Sporttiturvaa)
2009–2014 aikana syntyneet 20 euroa (sis. Sporttiturvan)
2015 ja myöhemmin syntyneet 10 euroa (sis. Sporttiturvan)
2015 ja myöhemmin syntyneet ryhmälisenssi 5 euroa/henk. (sis. Sporttiturvan, HUOM! ei sisällä kilpailulupaa)

Sporttiturvan hinnat 2007 ja aiemmin syntyneille

Sporttiturva 2005–2008 syntyneet  40 euroa (C-vakuutus)
Sporttiturva 2003–2004 syntyneet  58 euroa (B-vakuutus)
Sporttiturva 1982–2002 199 euroa (A-vakuutus)

Voimassaoloaika
Lisenssit ovat voimassa 1.10.2021–30.09.2022

SPORTTITURVA astuu voimaan 1.10.2021, kun maksat sen lokakuun 2021 aikana. Jos maksat sen myöhemmin, se astuu voimaan maksupäivänä klo 23.59 tai maksuhetkellä. Säilytä maksutosite, josta käy ilmi maksuaika. Sporttiturvan voimassaolo päättyy 30.9.2022.

Lisenssin maksuohje

Yleisurheilulisenssi on voimassa 1.10.2021-30.9.2022. Sporttiturva tulee voimaan 1.10.2021, kun maksat sen lokakuun 2021 aikana. Myöhemmin maksettaessa, se tulee voimaan maksupäivänä klo 23.59 tai maksuhetkestä. Säilytä maksutosite, josta käy ilmi maksuaika.

Lisenssitiedot ja tietojen luovuttaminen
Lisenssitiedot tulevat Suomisportiin, josta ne luovutetaan kilpailukalenteri.fi -palveluun, kilpailujen järjestäjille (ml. tulospalvelutoteutus), Tilastopajaan sekä lisenssivakuutuksen osalta vakuutusyhtiölle. SUL:n Suomisportin tietosuojaselosteeseen pääset tästä.

 

OSTA LISENSSI JA SPORTTITURVA TÄSTÄ

 

Lisenssien voimassaolotietoja antaa henkilön oma seura.
Maksupalautuksissa on 10 euron käsittelykulut.
Ongelmatilanteissa voit tiedustella asiaa osoitteesta lisenssit(at)sul.fi. Lähettäessäsi sähköpostia lisensseihin liittyen, liitäthän mukaan skannatun kopion maksusta, tiedon, mitä seuraa asia koskee, lisenssinhaltijan nimen, SporttiID:n yms. tietoa, jotta voimme tutkia asiaa.

Sporttiturvan ostaminen jo olemassa olevaan lisenssiin
Mikäli sinulla jo on lisenssi ja haluat ostaa siihen liitettävän Sporttiturvan, voit ostaa sen oman/huollettavasi Sporttitilin kautta. Kirjautuminen tästä.

Seurojen ottamat nippulisenssit

Suomisportin seurakäyttäjä (kun tämän taso on vähintään ”Lajijaostokäyttäjä 2”) voi ostaa nippulisenssejä Suomisportissa.
Nippulisenssien ostoon pääset kohdassa Suomisportin seurapalvelussa kohdassa Toiminnan työkalut -> Ostaminen liikkujille -> Ostamaan.

Mikäli seura hankkii urheilijoille lisenssit, kannattaa huoltajien suostumus yleisurheilulisenssin ostoon pyytää, kun urheilijat ilmoittautuvat kaudelle ja urheilukouluihin. Yksittäistä lisenssiä ostettaessa ostaja antaa itse suostumuksen.

Seuran jäsenmaksu
Seuran jäsenmaksu SUL:lle tulee olla maksettu, jotta urheilijat voivat ostaa yleisurheilulisenssin tai siihen liitettäviä tuotteita

YLEISURHEILULISENSSIN HANKKIMINEN/OSTAMINEN SUOMISPORT-PALVELUSSA

24.10.2021

Ohessa ohjeet yu-lisenssin hankkimista varten

1.10.2021 Suomen Urheluliitto ry eli yleisurheilun lajiliitto siirtyi monen muun urheilulajiliiton tapaan käyttämään Suomisport-palvelua niin lisenssiostoihin kuin muihinkin tapahtumailmoittautumisiin.

Suomen Urheiluliiton alaisten jäsenseurojen urheilijoilla ( käsittää liikuntaleikkikoululaiset, urheilukoululaiset, valmennusryhmäläiset jne.) tulee olla voimassa oleva yleisurheilulisenssi, joka sisältää nuorempien osalta ( v.2009 ja sen jälkeen syntyneet) myös vakuutuksen harjoituksia ja kilpailuja varten. YU-lisenssin hinta on 2015 ja sen jälkeen syntyneille 10 euroa ja v. 2009-2015 syntyneille 20 euroa. Ennen v. 2008 syntyneiden lisenssin hinta on 30 euroa, eikä siihen sisälly vakuutusta. Jollei ennen 2008 syntyneellä ole vielä vapaa-ajan vakuutusta, joka kattaa harrastuksen niin lisenssin oston yhteydessä sen voi hankkia samalla. ( Vuosina 2008-2005 syntyneiden sporttiturvavakuutus on 40 euroa/vuosi.)

Suomisport-palvelu toimii eri tavalla kuin entinen Yleisurheilurekisteri, joka mahdollisti seuran hankkimaan urheilijoille lisenssit suoraan. Nykyisenä tietoturva-aikana tunnistautuminen kaikkeen on tiukempaa ja sen vuoksi Suomisportiin tulee huoltajan luoda oma tili, johon huollettavat lapset liitetään ja joille sitten palvelun kautta hankitaan yleisurheilulisenssi.

Tässä ohjeet lisenssin hankkimiseen:

1. Mene www.suomisport.fi-sivulle.

2. Kirjaudu ja tilaa koodi joko puhelimeen tai s-postiisi.

3. Syötä saamasi koodi ja luo tili.

4. Varmenna taas koodilla ja varmenna luotu tilisi.

5. Valitse oikean yläkulman kolmesta viivasta nimesi vierestä kohta "lisää huollettava".

6. Huollettavan  lisättyäsi etusivulla kysytään haluatko ostaa lisenssin, valitse "ostamaan".

7. Valitse kohta "Lisenssin/pelipassin tai vakuutuksellisen lisenssin/pelipassin ostaminen".

8. Valitse kenelle ostat lisenssin.

9. Valitse lajisi -> Yleisurheilu -> ehdottaa "Yleisurheilu, Suomen Urheiluliitto ry", jonka valitset.

10. Sen jälkeen ehdottaa seuraa -> Ulvila Sport Team, jonka jälkeen ehdottaa lisenssiä.

11. Jos huollettava s. 2009 tai sen jälkeen niin palvelu ehdottaa suoraan lisenssiä, johon sisältyy vakuutus. Valitse ja maksa.

12. Jos huollettava s.2008 tai aiemmin niin voit valita ostatko pelkän lisenssin vai lisenssin + vakuutuksen.

13. Maksun jälkeen juniori on yu-rekisterissä ja hänellä on yleisurheilulisenssi ja kilpailulupa sekä vakuutus voimassa niin harjoituksiin kuin kilpailuihin ( HUOM! lisenssi iän mukaan.)